Select Page
Facebook0

Oare există cineva care să nu fie atras de Cake-Pops? 🙂 Nu creed! De la mic la mare, mai nou la un eveniment, la o petrecere avem Canby Bar, toată lumea năvălește să le guste! Da, pentru că sunt colorate, vesele și îți fac cu ochiul 🙂 Și tare am fost curioasă cum se pregătesc! Zis și făcut!

Ingrediente

Pentru blatul de tort:

– 200 g unt
– 200 g zahăr
– 4 ouă
– 220 ml de lapte
– 350 g de făină
– un praf de sare
– un pliculeț de praf de copt
– o păstaie de vanilie sau o fiolă mică de esență de vanilie
Vom mai avea nevoie de un borcan de dulceață (de zmeură, căpșuni sau caise).

Pentru ornat:

– 200-300 g de ciocolată albă
– ornamente colorate

Mod de preparare:

Untul (lăsat la temperatura camerei) împreună cu zahărul se mixează 2-3 minute, se adaugă ouăle (tot la temperatura camerei), unul câte unul amestecând cu grijă ca să se încorporeze bine. Adăugăm praful de sare și păstaia sau esența de vanilie si mai mixăm 2-3 minute.

01-cake-pops-ingrediente-aluat

02-cake-pops-ingrediente-aluat-zahar-unt-oua

Am început să adaug laptele și făina, puțin câte puțin, 2-3 linguri de făină, amestecăm bine, puțin lapte și iar amestecăm bine, și tot așa până punem toată cantitatea. Odată cu făina adăugăm și praful de copt. La final obținem un aluat aromat și galben ca un pui (mai ales că eu am folosit ouă de casă!). Compoziția se toarnă intr-o formă de copt de 26 de cm. tapetată cu hârtie de copt la bază în cuptorul pre-încălzit.

03-cake-pops-ingrediente-aluat-faina-lapte

04-cake-pops-aluat-gata-de-dat-la-cuptor

Compoziția se coace 40-50 de minute la 170 de grade (se face testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă aluatul s-a copt).

05-cake-pops-blat-de-tort-moale-si-pufos

Trecem la etapa mea preferată! Lăsăm blatul să se răcească complet, îl scoatem din forma de copt și îl tăiem în felii sau cuburi mai mari. Se ia bucățică cu bucățică și se mărunțește până se obțin fărâmituri mai mari sau mai mici. Mmm, ce aromă!

06-cake-pops-feliat-maruntit-blat-de-tort

Aveam o dulceață de zmeură de la mămica, am început s-o adaug peste blatul mărunțit puțin câte puțin amestecând cu lingura atât cât să umezesc bine aluatul cu zmeură ca să pot face biluțe. Data viitoare voi încerca neapărat și cu dulceață de căpșuni!

07-cake-pops-dulceala-de-zmeura

08-cake-pops-aluat-gata-de-facut-bilute

Am modelat în palme în jur de 35 de biluțe cât mai rotunde și uniforme (vă puteți folosi și de o lingură de înghețată) și le-am pus la frigider aproximativ 30 de minute atât cât să se întărească puțin.

09-cake-pops-bilute-delicioase

Între timp am pregătit ciocolata albă. Într-o cratiță care fierbe la foc încet am pus un bol în care am adăugat ciocolata albă ruptă bucățele și am lăsat-o să se topească amestecând periodic. Mi-am pregătit ornamentele colorate și bețișoarele de acadele și am dat frâu liber imaginației 🙂

010-cake-pops-ciocolata-alba-topita-decoratiuni

Bețișorul de acadea se înfige în biluță, se scufundă în ciocolata topită, se scutură puțin excesul de ciocolată și se ornamentează cu floricele, fluturași, inimioare, toate bazaconiile colorate!

011-cake-pops-ciocolata-alba-ornamente-colorate

 Pont! Dacă ciocolata albă vi se pare un pic cam groasă, adăugați 2-3 linguri de ulei și amestecați bine.

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial