Select Page
Facebook0

Un desert de vară rapid, cu ciocolată și înghețată! Vulcanul de ciocolată care îți va inunda simțurile gustative, fie simplu sau în combinație cu fructe – un deliciu!

 Ingrediente:

– 160 g de ciocolata amăruie
– 75 g de unt
– 2 ouă
– 30 g de făină (sau 2 linguri fără vârf)
– 2 gălbenușuri
– 70 g zahăr pudră
– 1 esență de vanilie
– un praf de sare

Mod de preparare:

Topim ciocolata la bain-marie punând un bol peste o cratiță care fierbe încet, în bol am pus ciocolata și untul și am lăsat compoziția să se topească amestecând continuu.

01-lava-cake-ciocolata-neagra-unt-bain-marie

Scoatem bolul din cratiță și continuăm rețeta. Peste ciocolata topită am adăugat zahărul pudră amestecând cu un tel cât să se încorporeze bine.

02-lava-cake-ciocolata-neagra-zahar-pudra

Am continuat adăugâng ouăle întregi și gălbenușurile amestecând bine cu telul. La final am adăugat esența de vanilie, praful de sare și făina și amestecăm cât să se omogenizeze bine făina.

03-lava-cake-esenta-de-vanilie

Nu o sa rezistați acestui vulcan de ciocolată! 🙂

04-lava-cake-vulcan-erupt

Aluatul este gata. Eu am folosit forme de copt de aluminiu și mi-au ieșit 4 bucăți. Folosindu-mă de o lingură am umplut fiecare formă trei sferturi si le-am băgat în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru fix 10 minute.

05-lava-cake-compozitie-gata-de-pus-la-cuptor

06-lava-cake-forma-de-copt

Și chiar vă recomand să fiți cu ochiul pe ceas să nu depășiți cele 10 minute, altfel lava de ciocolată nu va mai exista 🙂

Lava cake alături de o cupă de înghețată și cireșe! Decorați cât vă ține imaginația, dar nu exagerați 🙂

07-lava-cake-inghetata-cirese

O rețetă încercată de mine de câteva ori care va impresiona oricum, oricând!

08-lava-cake-vulcanul-de-ciocolata-erupt

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial