Select Page
Facebook0

Hungry? Grab a Snickers! 🙂

Senzația după ce guști această prăjitură – satisfacție culinară! Da, poate pentru că eu sunt și o mareeeee iubitoare de nucă! Dar acesta este Snickers-ul – dulce și cu multă nucă! O rețetă ușoară  și destul de rapidă dacă respecți cu atenție pas cu pas! Să-i dăm drumu’! 🙂

Ingrediente

Pentru blat:

– 6 albușuri
– 200 g. de zahăr
– 100 g. de nucă măcinată
– 2 linguri pline cu făină
– 5 g. praf de copt (o jumătate de pliculeț)

Strat intermediar…și delicios 😀
– 200 g. de ciocolată albă

Pentru cremă:

– 6 gălbenuăuri
– 10 linguri de zahăr (rase)
– 250 g. de unt
– 2 linguri de apă
– 200 g. de nucă (prăjită)

Pentru glazură:

– 100 g. de ciocolată albă
– nucă tăiată bucățele

Mod de preparare:

Albușurile se bat spumă cu cele 200 g de zahăr (eu am pus vreo 150 g de zahăr), treptat se adaugă nuca măcinată, făina și praful de copt cernute.

01-prajitura-snickers-spuma-de-albusuri-nuca-macinata

02-prajitura-snickers-spuma-de-albusuri-nuca-faina

Compoziția se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus până se încorporează bine nuca și făina și se toarnă într-o formă de copt de aprox. 30 cm lungime si 20 cm lățime unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit forme diverse, mai mari sau mai mici, am folosit și forma rotundă de 26 cm, o formă dreptunghiulară mai mică ca dimensiunile de mai sus și chiar o formă pătrată 🙂 practic, ce formă am găsit prin casă!). Se dă la cuptor la 170 de gdare C pentru 20 de min.

03-prajitura-snickers-compozitie-blat-cuptor

Odată cu blatul am pus la prăjit și nuca, să economisesc timp, și dacă sincer, chiar mă grăbeam, aveam de meșterit în acea zi două porții de Snickers 🙂 Pe o tavă tapetată punem nuca și o lăsăm la cuptor 3-4 min (nu mai mult că se arde). Aroma de nucă coaptă poate vrăji pe oricine! Eu mă dau bătută, și m-am învățat minte, pun mai multă nucă la copt, pentru că mereu îmi bag nasul în tavă! 🙂

04-prajitura-snickers-nuca-prajita

Între timp am pregătit stratul imtermidiar de ciocolată! De data aceasta am folosit ciocolată cu lapte, prăjitura nu a fost la fel de aspectuoasă dacă aș fi folosit ciocolata albă, dar credeți-mă, absolut delicioasă! Vă puteți folosi de o răzătoare mare sau ca mine, de robotul de bucătărie pentru a zdrobi ciocolata.

După ce s-a copt blatul, se scoate din formă si cu grijă se răstoarnă și si scoate hârtia de copt, se cam lipește de hârtie, dar cu ajutorul unui cuțit si cu răbdare veți reuși! Se așează pe un platou și imediat se presoară cu ciocolată!

05-prajitura-snickers-ciocolata-rasa

Se întinde cu o linguriță până bulgărașii de ciocolată s-au topit, o minuăție!

06-prajitura-snickers-blat-fierbinte-ciocolata-topita

M-am apucat vioi de cremă! Am bătut o spumă din găbenușuri și 5 linguri de zahăr (după cum am mai spus, mereu pun mai puțin zahăr, eu am pus 3 linguri). Restul de 5 linguri de zahăr rămase (eu am pus 3 linguri) se caramelizează punându-le într-o oală la foc mic.

07-prajitura-snickers-zahar-ars

Crema de zahăr ars se stinge cu cele 2 linguri de apă, apoi se adaugă untul (eu am pus 200 g de unt).

09-prajitura-snickers-crema-de-zahar-ars-unt

Spuma de gălbenușuri și nuca prăjită (nuca tăiată cu cuțitul sau folosindu-vă de robotul de bucătărie, dar încercați să nu o zdrobiți prea tare, avem nevoie de bucăți mari de nucă!) sunt gata și putem continua crema!

08-prajitura-snickers-spuma-de-galbenusuri-nuca-prajita-tocata

Zahărul ars și untul se fierb la foc mic 1-2 min dupa care se adaugă spuma de găbenușuri, amestecați continuu pentru că se arde repede, grijă și răbdare!

010-prajitura-snickers-crema-de-zahar-ars-spuma-de-galenusuri

Când crema s-a îngroșat un pic, puneți nuca tocată și nu vă opriți din amestecat 🙂

011-prajitura-snickers-crema-de-zahar-ars-nuca-prajita-si-tocata

Se lasă la foc mic până crema se ingroașă și mai mult (circa 2 min).

012-prajitura-snickers-crema-de-zahar-ars-nuca-tocata

E tare greu să reziști ispitei de a nu gusta! 🙂

013-prajitura-snickers-crema-delicioasa-zahar-ars-nuca-prajita

Se lasă puțin să se răcorească după care se pune peste blatul îmbibat cu ciocolată!

014-prajitura-snickers-blat-de-albusuri-crema-de-zahar-ars-nuca-prajita

Se lasă la rece aprox. 2 ore și trecem la feliat și glazurat! Cu un cuțit mare ascuțit și încălzit (am umplut ceainicul electric cu apă și l-am lăsat să fiarbă, la fiecare feliere am trecut cuțitul sub jetul de apă fierbinte ștergând bine lama înainte de feliere 🙂 )

015-prajitura-snickers-interior-cu-multa-nuca

În felul acesta stratul de ciocolată rece se va tăia ușor și vor ieși cuburi perfecte de Snickers!

016-prajitura-snickers-feliata-ciocolata-alba-nuca

În graba mea, eu le feliam, le și glazuram 🙂

018-prajitura-snikers-hungry-grab-a-snickers

Topiți ciocolata pentru glazură la bain-marie sau microunde. Ciocolata albă este mai sensibilă, eu vă recomand s-o topiți la bain-marie amestecând continuu. Cu o lingură am decorat fiecare cubuleț de prăjitură cu ciocolată și nucă tăiată!

Eu am pregătit o livrare specială – am avut o cutie plinăăăăăă de batoane de Snickers!

019-prajitura-snickers-special-delivery-radio-guerrilla

Și o poză mai veche cu stratul intermediat din ciocolată albă!

white-snickers-ciocolata-alba

Pare un proces luuung, pentru că eu am încercat să explic cât mai clar și detaliat! Sper că am reușit! Spor la prăjiturit! Un baton de Snickers sățios și absolut delicios! E una dintre prăjiturle preferate la noi în casă!


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial