Select Page
Facebook0

De ce Chec? Pentru că este compact, are multă cremă și este rapid! Și la pregătit și la mâncat! 🙂 Esențele tari se țin în sticluțe mici! Adaptând la checul nostru – Ingredientele unui tiramisu banal te cuceresc într-o altă formă! 🙂

Ingrediente

Conform rețetei avem:

  • 300 g de pișcoturi
  • 300 ml de cafea tare, rece
  • 50 ml de lichior de cafea sau lichior cremă de wiscky
  • 4 ouă
  • 200 g de zahăr
  • 500 g de Mascarpone sau o altă cremă de brânză delicată
  • 200 ml de smântână dulce pentru frișcă
  • 100 g de ciocolată cu lapte sau amăruie

Mod de preparare:

Pregătim forma de chec acoperind-o cu folie alimentară.

01-chec-tiramisu-forma-de-chec-folie-alimentara

Pregătim pișcoturile, cafeaua si neapărat lichiorul! Eu am folosit Sheridans, dar merge perfect și Baileys 🙂 sau orice lichior cremos de cafea, ciocolată sau chiar coniac.

02-chec-tiramisu-piscoturi-Sheridans-cafea

Cu pișcoturile înmuiate tapetați fundul și pereții formei de chec și o dați la rece. Un fel de Lego culinar – partea mea preferată! 🙂

03-chec-tiramisu-piscoturi-insiropate-asamblare-chec

Între timp ne ocupăm de cremă!

Separăm ouăle, la această rețetă vom folosi doar gălbenușurile. Zahărul și gălbenușurile se pun într-un castron și se bat cu telul la bain marie până la obținerea unei compoziții cremoase. Se ia de pe foc și se bate în continuare deasupra unei băi de apă rece. La final se adaugă crema mascarpone și se mixează la viteză mică pentru a încorpora cât mai bine crema de brânză.

04-chec-tiramisu-crema-de-galbenusuri-mascarpone

Se bate frișca, se rade ciocolata sau se toacă mărunt și se adaugă cremei.

05-chec-tiramisu-crema-mascarpone-ciocolata-rasa

Eu chiar îmi testez limitele răbdării! 🙂

06-che-tiramisu-crema-mascarpone-stracciatella

Trecem la partea asamblării! Turnăm jumătate din cremă în forma tapetată cu pișcoturi. Pe mijloc se așează câteva pișcoturi înmuiate în cafea.

07-chec-tiramisu-piscoturi-cafea-crema-mascarpone-asamblare

Se toarnă restul cremei, se uniformizează și se acopera cu restul pișcoturilor.

08-chec-tiramisu-piscoturi-cafea-mascarpone

 Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider peste noapte. Înainte de a fi servit se dă la congelator pentru 15-20 de minute, după care se scoate, se înlătură folia și se răstoarnă pe platoul de servit. 

09-chec-tiramisu-piscoturi-cafea-folie-alimentara-frigider

L-am făcut de nenumărate ori și tot de atâtea ori nu am reușit să-i fac poză la feliat 🙂 Am găsit o poză mai veche cu pișcoturile însiropate bine de tot!

010-chec-tiramisu-delicios-cremos-delicat

Coloana infinitului dulce!


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial