Select Page
Facebook0

Există 4 feluri de mâncare de bază: ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, ciocolată albă și trufele de ciocolată! 🙂

Le-am folosit excesiv pe toate trei, în afară de trufe, pentru această duo-triplă prăjitură de cicolată! Este nemaipomenit de bună! În același timp intensă și spumoasă, dar totodată delicată, lăsând un gust exploziv! Își merită fiecare înghițitură! 🙂

Ingrediente

Pentru blat:

– 200 g. de ciocolată amăruie
– 220 g. de unt
– 6 ouă
– 150 g. de zahăr
– 100 g. de făină
– 30 g. de cacao
– 2 lingurițe praf de copt

Pentru stratul de ciocolată cu lapte:

– 400 g. de ciocolată cu lapte
– 500 ml. de smântână dulce pentru frișcă
– 10 g. de gelatină granule
– 16 g. de zahăr vanilat
– 3 gălbenușuri
– 130 g. de zahăr pudră
– 1 linguriță esență de rom

Pentru stratul de ciocolată albă:

– 200 g. de ciocolată albă
– 150 ml. de smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare:

Eu ca de obicei nu m-am ținut strict de ingredinetele de mai sus, rețeta spune să folosim o tavă dreptunghiulară (20/30 cm.), eu am folosit una rotundă detașabilă (diametrul de 26 de cm.) și automat cantitățile au fost mai mici în cazul meu. Mai jos o să vă descriu exact cum am meșterit eu, această comoară dulce!

Prima dată ne ocupăm de crema de ciocolată albă, pe care vă sfătuiesc s-o faceți înainte de somn pentru că trebuie să stea peste noapte în frigider. Am pus cele 150 g. de ciocolată albă ruptă bucățele și vreo 120-130 g. de smântână dulce pentru frișcă într-un bol la bain marie. Se amestecă bine să nu rămână urme de ciocolată netopită, am lăsat-o să se răcoreasca un pic, am acoperit-o cu folie transparentă și am pus-o în frigider.

01-prajitura-duo-de-ciocolata-ciocolata-alba-smantana-dulce-pentru-frisca-bain-marie

A doua zi, cu emoția descoperirii necunoscutului dulce, m-am apucat de treabă! 🙂

Încingem cuptorul la 170 grade C, tapetăm cu hârtie de copt forma de tort. Ciocolata neagră (eu am pus 160 g. de 75% cacao) și untul rece tăiat cuburi (eu am pus 200 g.) se pun într-un bol și se topesc la bain marie.

02-prajitura-duo-de-ciocolata-ciocolata-neagra-unt-bain-marie

Se amestecă bine și se lasă să se răcorească puțin.

03-prajitura-duo-de-ciocolata-ciocolata-neagra-unt-bain-marie

Se separă ouăle (eu am pus 5 ouă), gălbenușurile se adaugă în crema de cicocolată caldă și se ametecă energic cu telul. Albușurile se bat cu un pic de sare 1-2 minute, în două, trei reprize se adaugă și zahărul (eu am pus 100 g.) până spuma de albușuri se întărește. Se dă deoparte.

04-prajitura-duo-de-ciocolata-spuma-de-albusuri-spuma-de-ciocolata-neagra-cu-galbenusuri

Făina (80 g.), praful de copt (1 linguriță cu vârf) și cacaua (2 linguri mari) se cern deasupra cremei de ciocolată. Se omogenizează bine.

05-prajitura-duo-de-ciocolata-faina-cacao-praf-de-copt

La final, se adaugă jumătate din spuma de albuș, se amestecă bine de jos în sus cu o splatulă, se adaugă și cealaltă jumătate. Veți obține o compoziție spumoasă și lucioasă.

05-prajitura-duo-de-ciocolata-spuma-de-albusuri-ciocolata-neagra

Aluatul se toarnă în forma de copt detașabilă și se dă la cuptor pentru 25 de minute.

06-prajitura-duo-de-ciocolata-coca-neagra-delicioasa

Blatul se lasă la răcit în formă. Să nu vă faceți griji dacă aluatul copt se va lăsa un pic. Îndepărtați foaia de copt, răsturnați blatul pe un platou și așezați inelul formei de copt în jurul blatului. Ne apucăm imediat de crema de ciocolată cu lapte!

011-prajitura-duo-de-ciocolata-blat-de-cicolata-neagra

Pentru crema de ciocolată cu lapte, punem gelatina granule (eu am pus aproape un pliculeț – 8 g.) la înmuiat în 130 ml. de apă rece pentru 10 minute.

Între timp, gălbenusurile se amestecă cu zahărul pudra (80 g.) și cel vanilat (10 g., adică un pliculeț), se mixează până se obține o spumă.

07-prajitura-duo-de-ciocolata-gelatina-inmuiata-spuma-de-galbenusuri-zahar-pudra-zahar-vanilat

Din cantitatea totală de smântână dulce pentru frișcă, se adaugă 300 ml (eu am pus 210-220 ml) de frișcă lichidă, nebătută peste spuma de gălbenușuri și se omogenizează bine. Compoziția rezultată se pune la foc mic pentru aprox. 5 minute, amestecând continuu până capătă consistență. Se dă deoparte, fără să închideți focul, și se adaugă ciocolata cu lapte (eu am pus 300 g.) ruptă cubulețe.

08-prajitura-duo-de-ciocolata-crema-de-ciocolata-cu-lapte-bain-marie

Se pune înapoi pe foc atât cât ciocolata să se topească bine. Eu am rămas încântată! 🙂

09-prajituta-duo-de-ciocolata-crema-consistenta-delicioasa-de-ciocolata-cu-lapte

Gelatina înmuiată (fără a scurge apa) se adaugă peste crema de ciocolată fierbinte și se amestecă bine, bine până se topește. Compoziția se lasă la răcit.

010-prajitura-duo-de-ciocolata-crema-de-ciocolata-cu-lapte-gelatina

Când e rece se pune esența de rom (eu aveam toate esențele, numai de rom nu 🙂 așa că am pus un pic de Sheridan’s 🙂 ) și se amestecă bine. Am bătut 200 ml. de smântână dulce pentru frișcă și se inglobează în cremă.

012-prajitura-duo-de-ciocolata-crema-de-ciocolata-cu-lapte-smantana-pentru-frisca

Crema de ciocolată se toarnă peste blat și se lasă la frigider pentru cel puțin 3 ore.

013-prajitura-duo-de-ciocolata-blat-crema-de-ciocolata-cu-lapte

La final, compoziția de ciocolată albă (făcută cu o seara înainte) se mixează vioi și se nivelează peste crema de ciocolată cu lapte (după cele 3 ore).

Se decorează cu iubire! Restul sunt detalii! 🙂

015-prajitura-duo-de-ciocolata-blat-de-ciocolata-neagra-crema-de-ciocolata-cu-lapte-crema-de-ciocolata-alba_crop

PONT! Dacă aveți atâta rezistență să lăsați prăjitura peste noapte, ca cele 2 creme să se întărească suficient, cuburile de prăjitură vor ieși perfecte! Iar gustul este divin!


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial