Select Page
Facebook0

“Și de-atunci –
Nu știu de când –
Am rămas cu toamna-n suflet și în gând!”

E atâta toamna în bucătăria mea! Cu mere coapte, cu nuci verzi, cu frunze și castane, cu must, cu dovleci! 🙂 Ador să prăjituresc toamna! Această ruladă cu dovleac este pufoasă, colorată, ceremoasă și te trezești savurând-o cu o ciocolată caldă într-un scaun balansoar!

Ingrediente

Pentru foaia de ruladă:

  • 70 g de făină
  • 80 g de zahăr
  • 1 lingură plină cu cacao
  • 4 ouă
  • 2 linguri de apă
  • 2 linguri de ulei

Pentru cremă:

  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • 250 g de Mascarpone
  • 4 linguri de zahăr pudră vanilat
  • 8 linguri de zahăr tos
  • un dovleac mic de plăcintă
  • fistic pentru ornare

Mod de preparare:

Prima dată ne ocupăm de dovleac! L-am curățat, l-am feliat și l-am pus la cuptor. Mmmm, miroase divin! Abia, abia m-am abținut să nu fac și o plăcintă cu dovleac 🙂

01-rulada-cu-dovleac-dovleac-copt

Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri, gălebunușurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Peste spumă treptat se adaugă apa și uleiul și se mixează la viteză medie. Se cerne făina și cacaua și se adaugă spumei de gălbenușuri amestecând ușor. Albușurile se bat spumă cu cealaltă jumătate de zahăr.

02-rulada-cu-dovleac-spuma-de-albusuri-spuma-de-galbenusuri-cacao-faina

Spuma de albușuri se adaugă în trei reprize peste compoziția de cacao amestecând ușor cu o spatulă de sus în jos până se omogenizează bine.

03-rulada-cu-dovleac-aluat-rulada-spuma-de-albusuri

04-rulada-cu-dovleac-consistenta-blat-de-cacao

Cuptorul e încins de la dovleacul cotp! Adăugăm compoziția în tava aragazului tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 8-10 minute (nu mai mult că se arde pufoșenia de blat 🙂 ).

05-rulada-cu-dovleac-tava-de-aragaz

Foai de ruladă se răstoarnă pe un prosop umed și cu grijă se ia hârtia de copt – fără panică! 🙂 Se despride chiar ușor!

06-rulada-cu-dovleac-blat-de-cacao-prosop-umed

07-rulada-cu-dovleac-blat-rulada

Cu ajutorul prosopului rulăm foaia de ruladă!

08-rulada-cu-dovleac-rulou-pufos

Iute m-am apucat de crema de brânză! Feliuțele de dovleac le-am dat prin răzătoarea mică sau le faceți pireu (avem nevoie de aprox. 250-300 g. de dovleac). Brânza Mascarpone (sau puteți folosi o altă brânză cremoasă și dulce), zahărul tos și dovleacul pireu se amestecă bine.


09-rulada-cu-dovleac-crema-de-branza-pireu-de-dovleac-zahar-tos

Smântâna pentru frișcă se bate bine cu zahărul pudră vanilat (puteți folosi și zahăr pudră simplu adăugând la final cremei câteva picături de esență de vanilie) și se adaugă compoziției de dovleac.

010-rulada-cu-dovleac-crema-mascarpone-smantana-pentru-frisca

Cu jumătate din cremă rezultată umpleți rulada, cu cealaltă jumătate o veți orna!

011-rulada-cu-dovleac-blat-de-cacao-crema-de-branza

012-rulada-cu-dovleac-rulou-pufos-cu-crema-de-branza

Am fărâmițat ușor fisticul cu robotul de bucătărie și am presurat peste ruladă! Rulada devine atât de festivă! 🙂 De delicioasa nici nu mai spun!

013-rulada-cu-dovleac-culorile-toamnei

Această combinație cremoasă, un pic vanilată și fisticul puțin sărat este foarte bună!

015-rulada-cu-dovleac-delicios-pufos-cremos-colorat

Constatare! A doua zi rulada este și mai bună parcă! Se îmbibă toate compenentele, rulada e pufoasă, crema mai fină, dar totuși fisticul înmuiat deja 🙂


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial