Select Page
Facebook0

Bounty – the taste of paradise! 🙂

Acest chec te prinde înghițindu-l pe nepregătite! O explozie pufoasă cu mult cocos și ciocolată! Gustul surprinde de fiecare dată!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g de unt
  • 380 g de făină
  • 180 g de zahăr
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat (20 g)
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 5 ouă mari
  • 125-150 ml de lapte
  • 8 batoane de ciocolată cu cocos Bounty

Pentru ornat:

  • 200-250 g de ciocolata cu lapte
  • fulgi de cocos

Mod de preparare:

Zahărul simplu și cel vanilat împreună cu untul, ținut în prealabil la temperatura camerei și tăiat cubulețe, se pun într-un castron și se mixează o spumă cremoasă.

01-chec-bounty-unt-zahar-vanilie

Se adaugă treptat ouăle (eu am profitat că am ouă de țară care sunt mai mici și mai galbene și am pus 6), mixați la viteză mică după fiecare ou adăgat încorporându-l bine în compoziția de unt. Deși graba e mare, pentru o cocă pufoasă, respectați șirul ou după ou! 🙂

02-chec-bounty-spuma-de-unt-si-zahar-oua

Făina și praful de copt cernute se adaugă compoziției checului și se amestecă ușor cu o spatulă.

03-chec-bounty-aluat-pufos-faina-praf-de-copt

La final se adaugă laptele și veți obtine un aluat pufos cu o aromă specială!

04-chec-bounty-consistenta-aluat-pufos

Cuptorul se încinge la 180 de grade. Pregătim forma de chec ungând-o cu unt și tapetând baza cu un strat dublu de hârtie de copt – tăiați atât cât este baza formei.

05-chec-bounty-pregatire-forma-chec

Jumătate din compoziție se toarnă în formă peste care aranjăm pătrățelele de Bounty – prăjituritul devine o joacă delicioasă! 🙂

06-chec-bounty-aranjare-chec-batoane-delicioase-de-bounty

Se adaugă și cealalată jumătate și dăm checul la cuptor pentru 45-50 de minute.

07-chec-bounty-blat-pufos-gata-de-dat-la-cuptor

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească în formă, se ia hârtia de copt și pregătim ciocolata pentru ornare!

08-chec-bounty-crocant-pufos

Checul crește tare frumos, ultimile 15 min dați focul cuptorului mai încet să nu se ardă pe margini! Topiți ciocolata la bain-marie și întindeți-o uniform peste chec.

010-chec-bounty-glazura-de-ciocolata

Presărăm fulgi de cocos și gata! 🙂

011-chec-bounty-glazura-de-ciocolata-fulgi-de-cocos

Îmi place muuuuult textura acestui chec în prima zi, nu doar că se simte cât este de pufos, dar se și vede! Se topește în gură!

012-chec-bounty-felii-de-cocos

Abia, abia am prins o poză și de-a doua zi 🙂 Pufoșenia s-a mai echilibrat, ciocolata s-a întărit – perfect!

015-chec-bounty-pufos-aromat-delicios

 


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial