Select Page
Facebook0

Zilele de noiembrie mă prind des prăjiturind! Aprind cuptorul, zici că aprind căminul cu lemne ascultându-le trosnind 🙂 efectul este același – aromă, pufoșeniile cresc în tihnă și o bucătărie caldă!

Ingrediente

Conform rețetei avem:

  • 500 g cremă de brânză
  • 200 g de zahăr
  • 14-18 biscuiți Oreo
  • 2 ouă
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri de smântână
  • o esență de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Nu sunt fan Oreo, dar combinația de mai jos m-a făcut să le mai dau o șansă! 🙂 Din cantitatea de brânză conform rețetei veți obține în jur de 14-18 mini cheesecake-uri. Prima dată pregătim forma de brioșe, am găsit și hârtiuțe de sezon – că tot vine iarna! 🙂 În fiecare adâncitură am pus câte un biscuit Oreo.

01-mini-cheesecake-oreo-tava-briose-hartiute-de-copt

Crema de brânză la temperatura camerei se mixează cu zahărul la viteză medie-mare 2-3 min. până compoziția se omogenizează bine. Eu am avut vreo 400 de grame de brânză și am folost 120-150 grame de zahăr, oricum mereu pun mai puțin zahăr.

02-mini-cheesecake-oreo-crema-de-branza

Se adaugă ouăle unul câte unul, mixând bine după fiecare.

03-mini-cheesecake-oreo-crema-de-branza-zahar-oua

Adăugăm cele 2 linguri de amidon, mixăm cu spor!

04-mini-cheesecake-oreo-crema-de-branza-amidon

Am folosit o smântână de 20% grăsime, am adăgat cele 2 linguri și am încorporat bine mixând compoziția.

05-mini-cheesecake-oreo-crema-de-branza-smantana

La final am adăugat esența de vanilie și praful de sare și am mixat la viteză mare 2 min.

06-mini-cheesecake-oreo-crema-de-branza-esenta-de-vanilie

Compoziția este gata! Am umplut tava de brioșe și am dat-o în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 20-25 de minute.

07-mini-cheesecake-oreo-gata-de-dat-la-cuptor

Pufoșeniile s-au copt! 🙂 Sunt bine crescute, in 2-3 min își vor mai lăsa din volum, dar este ok, ținând cont că nu am folosit făină la aceasta rețetă. Lăsați mini cheesecake-urile să se răcorească până la temperatura camerei, apoi le dați la frigider pentru cel puțin 2 ore.

09-mini-cheesecake-oreo-coapte-si-pufoase

Prima tavă m-a prins nepregătită 🙂 Mini cheesecake-urile s-au rumenit un pic mai mult, dar gustul cremos și delicat cucerește!

010-mini-cheesecake-oreo

PONT! La a doua porție de mini cheesecake-uri am pus forma de brioșe peste tava de aragaz și abia apoi am pus-o la cuptor. Rezultatul m-a încântat!

012-mini-cheesecake-oreo

Pentru mari și mai ales pentru pitici, aceste mini cheesecake-uri vor deveni desertul rapid și ușor de preparat de întreaga familie!

011-mini-cheesecake-oreo

Mi-a venit o idee! Data viitoare voi înlocui biscuții Oreo cu unii făcuți în casă! Vă arăt neapărat poze și împărtășim impresii! 🙂

 

 

 

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial