Select Page
Facebook0
Vara nu-i ca iarna, dar obiceiurile dulci rămân la fel! Această prăjitură mă duce direct în iarnă! 🙂 Cu fulgi de cocos, pufoasă, însiropată, ușor și rapid de preparat, și mai ușor de ascuns în burtică! 🙂 Leru-i ler – sezonul abia începe!

Ingrediente

Pentru blatul de pandișpan:

– 6 ouă
– 6 linguri de zahăr
– 6 linguri de făină
– 6 linguri de ulei
– o jumătate linguriță de praf de copt

Pentru sirop:

– 150-200 ml de apă
– 3-4 pliculețe de zahăr vanilat

Pentru cremă:

– 250 ml de lapte
– 200 g. de ciocolată albă
– 8 linguri fulgi de cocos
– 200 ml de smântână dulce pentru frișcă
– 2-3 linguri de lichior de cocos sau Baileys 🙂

Pentru ornat – fulgi de cocos!

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile cu cele 6 linguri de zahăr și un vârf de cuțit de sare. Gălbenușurile se adaugă unul câte unul amestecând cu o spatulă de sus în jos până se încorporează bine fiecare gălbenuș.

01-prajitura-raffaello-rapida-spuma-de-albusuri

Adăugăm cele 6 linguri de ulei și făina cu praful de copt cernute amestecând bine compoziția de pandișpan.

02-prajitura-raffaello-radipa-spuma-de-albusuri-faina-ulei

Tapetăm forma de copt cu hârtie de copt și dăm compoziția în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 20-25 de min. Eu am folosit forma mea pătrată detașabilă, dar și cea rotundă de 26 de cm se potrivește de minune!

03-prajituta-raffaello-rapida-forma-de-copt

Între timp m-am ocupat de sirop și am bătut frișca pentru cremă! Pentru sirop am pus 200 ml de apă si 3 pliculețe de zahăr vanilat într-o crăticioară și am lăsat-o la foc mic pentru 3 min. Pentru cei mai puțin siropoși, puteți folosi mai puțină apă și adăugați doar 2 pliculețe de zahăr vanilat 🙂 Am bătut bine cu mixerul smântâna dulce pentru frișcă și am dat-o la frigider pentru a o folosi mai târziu! S-a copt și coca de pandișpan! Mmmm, ce mirooos!

04-prajitura-raffaello-rapida-coca-rumenita

Am lăsat pandișpanul să ajungă la temperatura camerei și l-am tăiat în două, partea de sus mai subțire, pe care o vom folosi la cremă, și partea de jos, baza, mai groasă. Însiropăm baza pandișpanului cu sirop rece și fărâmițăm partea subțire a blatului.

05-prajitura-raffaello-rapida-blat-insiropat

Pentru cremă, punem laptele și ciocolata albă ruptă bucățele într-o crăticioară la foc mic.

06-prajitura-raffaello-rapida-lapte-ciocolata-alba

După ce ciocolata s-a topit complet, adăugăm cocosul!

07-prajitura-raffaello-rapida-lapte-ciocolata-alba-cocos

Repede, repede adăugăm blatul fărâmițat și amestecăm continuu. Și nici o clipă nu uitați să savurați mirosul 🙂

08-prajitura-raffaello-rapida-blat-faramitat

Compoziția se ține la foc mic 2-3 min amestecând bineeee!

09-prajitura-raffaello-rapida-crema-cu-blat-faramitat

După ce compoziția s-a răcit adăugăm frișca și lichiorul.

010-prajitura-raffaello-rapida-frisca-baileys

Ispita este prea mare pentru a nu gusta 🙂 Peste pandișpanul însiropat se pune crema, iar peste cremă cernem fulgi de cocos! Să ningă!

011-prajitura-raffaello-rapida

012-prajitura-raffaello-rapida-fulgi-de-cocos

Înainte de feliere, am preferat să pun “fulgușorii” la frigider, pentru cel puțin 2 ore. Prăjitura se însiropează și mai bine, crema se mai întărește. Nu exagerez – se topește în gură! 🙂

015-prajitura-raffaello-rapida


Rețetă preluată de aici
Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial