Select Page
Facebook0
Au mai rămas 5 zile magice 🙂 Fără agitație în bucătăria mea, doar multă iubire, ciocolată și spirit de Crăciun! Aceste fursecuri cu ciocolată îl vor cuceri pe loc pe Moș Crăciun! 🙂 Cu sau fără ciocolată, sunt tare delicioase, ușor și rapid de preparat, iar aroma lor este divină!

Ingrediente

Pentru o porție avem nevoie de:

– 65 g de unt
– 3 albușuri
– 150 g de zahăr
– 40 g făină
– 150 g de nuci măcinate
– 100 g de ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

După ce le-am încercat prima dată și le-am devorat și eu și Moș Crăciun, nu am mai făcut greșeala să fac o singură porție 🙂 La mine ingredientele de mai sus au fost în cantitate dublă, în afară de zahăr (mereu pun mai puțin).

Într-un bol uscat am bătut albușurile spumă cu un vârf de cuțit de sare, treptat am adăgat zahărul mixând la viteză mică după fiecare repriză.

Nuca măcinată și făina cernută se adaugă peste spuma de albușuri, amestecați compoziția cu o spatulă de jos în sus până totul se înglobează bine.

Untul se topește la bain-marie sau în microunde și se adaugă compoziției amestecând bine.

Compoziția obținută se răstoarnă într-o pungă alimentară, se taie un colț de pungă și meșterim niște “globulețe” în tavă!

Tava se dă în cuptorul preîncălzit la foc potrivit (180 de grade) pentru 10-12 minute.

Fursecurile se desprind cu un cuțit sau lucru manual 🙂 Lăsați suficient loc între ele pentru că cresc, pufoasele!

Le-am cam rumenit prima tavă 🙂 Le lăsați să se răcoreasca pe un platou și între timp pregătim ciocolata!

Ciocolata se topește la bain-marie sau microunde, se lasă un pic să se răcorească. Fursecurile se lipesc două câte două cu ciocolată până se golește platoul! Dacă cumva rămâne un cookie fără pereche, ascundeți-l rapid în burtică 🙂 Am pudrat cookies cu zahăr pudră și cacao și le-am pus într-o cutie cu capac să rămână fragede pentru a doua zi!

Să vină Moșu! 🙂


Rețetă preluată de aici
Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial