Select Page
Facebook0

Un cheesecake cât un an de bun! 🙂 Cu caramel, fără coacere, cu o aranjare interesantă și apetisantă, ca un foc de artificii la sfârșit de an! 🙂 Veți impresiona musafirii, familia și simțurile gustative! 🙂

Ingrediente

Pentru crema de caramel:

– 400 g. de caramele cu lapte
– 200 ml. de lapte

Pentru stratul de biscuiți:

– 300 g. biscuiți simpli
– 100 g. fursecuri cu ciocolată sau biscuiți cu cacao
– 100 g. nucă prăjită
– 200 g. unt

Pentru cremă:

– 500 g. brânză mascarpone
– 250 g. brânză Quark
– 100 g. ciocolată albă
– 200 ml. smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare:

Prima dată m-am apucat de sosul de caramel punând caramelele și laptele într-o crăticioară la foc mic.

Se cam lipesc caramelele de oală, dar amestecând cu grijă și răbdare, obțineți sosul dorit! Se lasă deoparte la răcit.

Pentru stratul de biscuiți, am fărâmițat biscuiții simpli, cei cu cacao și nucile prăjite cu ajutorul robotului de bucătărie.

Am topit untul și l-am amestecat bine cu compoziția de biscuiți.

Pentru cremă, prima dată ne ocupăm de smântâna dulce pentru frișcă și ciocolata albă, care se pun într-o oală la foc mic și se amestecă bine cu un tel până ciocolata este topită complet. Se lasă să se răcorească.

Crema mascarpone si brânza Quark se bat bine cu mixerul să se spumeze puțin peste care se adaugă compoziția rece de smântână dulce cu ciocolata albă.

Este mai moale după ce adăugați smântâna dulce, dar este numai bună! Se așează atât de grațios în pahare!

Desigur că aranjarea straturilor este partea mea preferată! Eu le-am meșterit în pahare mai mari sau mai mici, arată spectaculos, festiv!

Așa arată caramelul rece, nu-l lăsați să se întărească prea tare, se lasă să se răcorească la temperatura camerei.

Așezați un strat de biscuiți, unul de cremă, unul de caramel și o luați de la capăt! 🙂 Sau puteți începe cu stratul de cremă, apoi caramelul și stratul de biscuiți, va jucați în voie! Voie dulce! 🙂

Unul dintre păhăruțe dispare imediat! Dar vă recomand cu încredere să le lăsați la frigider cel puțin 2-3 ore, sau peste noapte cum am făcut eu, mmmmm, absolut delicios!

 


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial