Select Page
Facebook0

Cel mai pufos pandișpan! Și cel mai bun testat de mine! Îl puteți combina cu orice cremă, cu cacao, fructe și ciocolată până la infinit! 🙂

Ingrediente

Pentru blatul pufos avem nevoie de:

  • 100 g de făină
  • 150 g de zahăr
  • 5 ouă

Mod de preparare:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Bateți spumă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Albușurile se bat și ele spumă, când încep să se întărească adăugați treptat cealaltă jumătate de zahăr și mai mixați un pic.

Peste spuma de gălbenușuri se adaugă o jumătate din spuma de albușuri și cu o spatulă se amestecă de sus în jos.

Făina cernută se adaugă spumei și se înglobează bine în compoziție.

Se adaugă și cealaltă jumătate de spumă de albuș și se amestecă totul foarte bine, de jos în sus! Tapetăm cu hârtie de copt o formă detașabilă de tort cu diametrul de 26 de cm. și adăgăm compoziția de pandișpan.

Se pune la copt în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de min. Se recomandă în primele 15 min să nu deschideți cuptorul. Va crește tare frumos! 🙂

După ce se răcorește, pandișpanul se mai lasă puțin.

PONT! Dacă folosiți pandișpanul pentru tort, se recomandă să-l preparați cu o seară înainte, îl tăiați în două și-l lăsați peste noapte.

Dar, pentru că există și situții de urgență, eu am încercat ambele variante 🙂 Pandișpanul preparat cu o seară înainte, da, este mai pufos și mai fraged, dar și pandișpanul copt în aceeași zi când am ornat tortul, este pe măsura așteptărilor!

 


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial