Select Page
Facebook0
Morcovul e un fel de cartof cu idealuri! 🙂 Îmi place mult să-l folosesc în bucătărie, cu entuziasm în prăjituri! Și nu e decât un morcov, și probabil o să vă întrebați, de unde atâta entuziasm?! 🙂 Dovada mai jos!

Ingrediente

– 2 morcovi potriviți
– 2 mere mari
– 200 g. de zahăr
– 2 pliculețe de zahăr vanilat
– 100 ml. de ulei
– 100 ml. de apă minerală sau suc natural/compot de mere
– 100 ml. suc proaspăt de portocale
– 450 g. de făină
– 1 pliculeț praf de copt
– o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
– o linguriță coajă rasă de portocală
– o linguriță de scorțișoară (opțional)

Mod de preparare:

Se curăță și dau prin răzătoarea mică morcovii și merele. Se storc portocalele pentru suc.

Se pune zahărul simplu și cel vanilat împreună cu uleiul într-un castron și cu ajutorul mixerului se amestecă la viteză medie 1-2 minute.

Peste ulei adăugăm morcovii și merele rase, sucul de portocale și apa minerală (sau compotul de mere) și amestecăm bine compoziția.

Făina împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu alimentar se cern peste compoziție (eu am încercat cu și fără bicarbonat de sodiu).

La final am adăugat scorțișoara și coaja de portocală și am amestecat bine compoziția cu ajutorul unei spatule.

Compoziția se toarnă în forma de chec unsă cu ulei și tapetată la bază cu hârtie de copt.

Se dă în cuptorul preîncălzit pentru 50-55 de minute. Un miros divin va invada toată casa! Lăsați-l în voie! 🙂

Se lasă la răcit în tavă, se răstoarnă pe un platou și se pudrează! Cel mai bun chec de post – garantat! 🙂

Dovada feliuțelor colorate și puhave!


Rețetă preluată de aici
Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial