Select Page
Facebook0

Paștele are o anumită încărcătură, acasă!

Și ce fel de sărbătoare fără cozonaci și pască. Am aterizat brusc pe laiță la bunica, se trezeau amândouă cu mama cu noaptea în cap să cearnă făina, să pregăteasca ingredientele, plămădeala, tăvile de copt, focul în cuptorul cu lemne și, începeau să răspândească dragoste! Nu voi uita vreodată aroma și armonia în care mă trezeam, ador această amintire! Pasca cu brânză nu a lipsit niciodată, nu lipsește nici acum. Iar de vreo 5 ani am descoperit această pască fără aluat cu brânză de vaci! Eu o fac de cel puțin trei ori pe an 🙂 O să vedeți de ce!

Ingrediente

Pentru crema de brânză avem nevoie de:

– 1 kg. de brânză de vaci
– 7 ouă
– 200-250 g. de zahăr
– 4 pliculețe de zahăr vanilat
– 4 linguri rase de făină
– 2 linguri de griș
– 2 linguri cu vârf de lapte praf
– un vârf de cuțit de sare
– 5 g. praf de copt (jumătate de pliculeț)
– 175 g. de unt
– 100 g. de stafide

Pentru decor:

– zahăr pudră
– și cel puțin o tonă de iubire și mireasmă de acasă!

Mod de preparare:

Prima dată m-am ocupat de stafide. Le-am pus la înmuiat în 200 ml. de apă călduță și o linguriță de esență de rom pentru 30 de minute.

Între timp am pregătit brânza mixând-o 3-4 minute la viteză medie pentru a o face mai fină.

Topiți untul la microunde. Separați albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile de adaugă cremei de brânză împreună cu zahărul simplu și cel vanilat. Adăugați și untul topit și mixați bine la viteză mică compoziția. Albușurile de bat spumă.

Făina cu praful de copt se cern peste compoziție, se adaugă lingurile de griș, laptele praf, stafidele și vârful de cuțit de sare. (Dacă nu aveți lapte praf, înlocuiți-l cu aceeași cantitate de griș). Se amestecă bine cu ajutorul unei spatule.

Adăugăm jumătate din spuma de albușuri, amestecăm să se înglobeze bine în compoziție, apoi adăugăm și cealaltă jumătate.

Am tapetat cu hârtie de copt baza unei forme detașabile de 26 de cm. diametrul, după care am uns cu unt și presurat cu griș atât baza cât și inelul formei de copt. Am turnat compoziția și am dat-o în cuptorul preîncălzit.

Se coace la foc mediu (la 175 de grade C.) și în voie 60-65 de minute. Trebuie să recunosc, m-am apucat să prăjituresc din cauza mirosurilor, chiar sunt divine! 🙂

Lăsați pasca să se răcească complet in formă. Se va lăsa un pic după răcire. Aveți mare grija la desprinderea foii de copt, pasca este greluță, chemați ajutor daca e nevoie când o așezați pe platou 🙂 Eu am apucat-o cu amândouă mîinile!

Am presurat pasca cu zahăr pudră și un gram din frumusețea naturii!

Ce urmează e doar imaginație! Este foarte bună, delicată și atât de simplu și rapid de preparat!

Sper să savurați în tihnă pe prispa casei buneilor o felie de pască!


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial