Select Page
Facebook0
Cum împarți 4 mere la 5 copii? Le faci prăjitură de mere! 🙂 Delicioasă, aromată, puhavă, moale și îți lasă gura plină de prospețime!

Ingrediente

Pentru blatul pufos:

– 3 ouă
– 8 linguri rase de zahăr
– 9 linguri de ulei
– 12 linguri de făină
– 9 linguri de lapte
– o linguriță praf de copt

Pentru crema de mere:

– 10-12 mere
– 3-4 linguri de zahăr
– un pliculeț de zahăr vanilat
– scorțișoară (opțional)

Mod de preparare:

Tata m-a dus prima dată într-o livadă de mere acum mulți ani, am fost bulversată și entuzismată în acelați timp, erau atâtea mere și unul mai frumos ca celălalt, iar mânuțele mele umpleau la fuguța coșul! Tata încă mai vizitează livada, dovada mai jos! 🙂

Am curățat cele mai bio mere, le-am dat prin răzătoarea mică și împreună cu zahărul simplu și cel vanilat le-am pus într-un ceaun la foc mediu, amestecând din când în când până a scăzut sucul și merele au devenit moi.

Cât s-au copt merele, am pregătim aluatul. Am bătut spumă ouăle cu zahărul, am adăgat uleiul, 3 câte 3 linguri, mixând la viteză mică după fiecare partidă de ulei.

La fel am procedat cu făina și laptele, am adăugat 4 linguri de făină cernute, am mixat, am adăgat 3 linguri de lapte, iar am băgat mixerul în alut. Și tot așa până se adaugă toată cantitatea de făină și lapte. Odată cu făina adăgați și praful de copt. Veți obține o cocă moale care se ține de paletele mixerului.

Tapetați forma de copt cu hârtie de copt și ungeți pereții cu unt. Eu am folosit forma mea pătrată, dar merge perfect și una detașabilă rotundă cu diamentrul de 26 de cm. Adăgați jumătate din cantitatea de alut și dați în cuptorul preîncălzit la foc potrivit (180 de grade) pentru 7-10 minute.

Scoateți coca din cuptor și răsturnați merele călite și aromate! Dacă vă place scorțișoara, adăugați o linguriță peste merele racorite. Eu nu m-am putut abține să nu gust din ele (fără scorțișoară la mine) 🙂

Adăugați și cealaltă jumătate de aluat și cu ajutorul unei spatule și mai ales cu răbdare, întindeți bine coca peste mere.

Chiar dacă stratul pare subțire, nu vă faceți griji, aluatul va crește tare frumos și pufos! Dați prăjitura în cuptor pentru 35-40 de minute.

Eu am clasat-o la categoria, cea mai bună prăjitură cu mere!

Am lăsat-o să se răcorească și am pudrat-o cu zahăr!

Tare vă sfătuiesc să dublați sau chiar să triplați cantitățile produselor, să folosiți o formă mai mare de copt și să preparați cea mai mare și gustoasă prăjitură cu mere, așa cum am făcut eu a doua, a treia și nu mai știu a câta oară! 🙂 Poze în tridimensională, data viitoare 🙂

Tata, mulțumesc pentru mere! Și pentru toate poveștile din livadă!


Rețetă preluată de aici
Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial