Select Page
Facebook0

De căpșunele e beată grădina,
De atâta aromă
E beat și cerescul azur,
Și zâzâie, beată, albina! 🙂

Dovada mai jos! 🙂

Ingrediente

Pentru blat:

– 185 g. de făină
– 100 g. de zahăr
– 150 g. de unt
– 3 ouă
– 5 g. praf de copt
– 150 g. de căpșuni
– o lingură de coniac sau lichior
– o lingură de suc de lime
– 2-3 picături esență de vanilie
– 50 g. de ciocolată neagră (opțional)

Pentru crema de brânză:

– 100 g. de mascarpone
– 200 ml. de smântână dulce pentru frișcă
– 50 g. de zahăr pudră vanilat

Pentru decor: 8-10 căpșuni, petale de ciocolată, frunze de mentă

Mod de preparare:

Știați că căpșunile pot fi murate? 🙂 Atunci când sunt verzi! Eu am râs cu drag, și am făcut totuși o prăjitură pufoasă din căpșunele coapte!

Spălați, curățați și tăiați căpșunile, le pasați împreună cu lingura de coniac până obțineți o pastă fină, sau folosiți mini blender-ul de bucătărie, ca mine! 🙂 Adăugați și lingura de suc proaspăt de lime și amestecați bine.

Untul, lăsat din timp la temperatura camerei, tăiat cubulețe se bate spumă cu zahărul și cele 3 picături de esență de vanilie. Se adaugă ouăle, unul câte unul mixând la viteză medie până se încorporează bine în spuma de unt.

Cerneți făina împreună cu praful de copt peste compoziția mai sus obținută, alternativ adăugați și piureul de căpșuni și amestecați cu ajutorul unei spatule de jos în sus.

Eu am mai adăugat și câteva petale de ciocolată neagră (dintotdeauna am evitat ciocolata de menaj, așă că am zbdobit o bucată de ciocolată neargră cu blender-ul, sau, o puneți într-o pungă alimentară și o fărâmițați cu sucitorul). Lăsați puțină ciocolată zdrobită și pentru decor.

Mirosul deja devenise apetisant! 🙂

Tapetați cu hârtie de copt baza formei de copt și răsturnați compoziția, eu am folosit forma mea pătrată, dar cu suscces puteți folosi și una rotundă detașabilă de 24-26 cm. diametrul.

Se dă în cuptorul preîncălzit la 170 gade și se coace aproximativ 30 de minute.

Se lasă în formă să se răcească complet. Între timp pregătim crema de brânză. Într-un castron se bate la viteză medie brânza mascarpone 2-3 minute, în altul mixăm smântâna pentru frișcă – smântâna trebuie să fie rece, când prinde consistență adăugăm zahărul pudră și mai mixăm până smântâna nu mai cade de pe paletele mixerului. Se amestecă brânza mascarpone cu smântâna frișcă și se dă în frigider.

Feliem prăjitura și o pregătim pentru decor! 🙂

Data viitoare parcă aș folosi mai mult piureu de căpșuni! Oricum, prăjitura are aromă, este puhavă și are ciocolată! Cu ajutorul unei pungi de ornat am decorat cuburile de prăjitură cu crema de brânză, apoi felii de căpșuni, petale de ciocolată și frunze de mentă (pe care eu nu le-am avut, am uitat de mentă 🙂 ). Iată rezultatul!

Se poate savura deodată, sau o lăsați în frigider măcar 30 de minute! Fantastică!

 

 


Rețetă preluată de aici

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial