Select Page
Facebook0

Câteodată viața este doar un bol de cireșe! 🙂 Dacă răstorni bolul și într-o prăjitură cu ciocolată, viața devine magică! Totul depinde de noi 🙂

Această prăjitură cu cireșe și cremă de brânză te surprinde înghițind-o cu o limonadă pe terasă în adierea vântului! Este pufoasă, are ciocolată și vrei nu vrei te duce în copilărie – povești cu cireșe furate avem fiecare! 🙂

Ingrediente

Pentru blat:

– 4 ouă
– 100 g. de zahăr
– 250 g. de făină
– 150 g. de ciocolată neagră
– 150 g. de unt
– 1 pliculeț praf de copt
– 4 linguri de lapte
– un vârf de cuțit de sare
– 400 g. de cireșe

Pentru crema de brânză:

– 500 g. de brânză mascarpone
– 3 ouă
– 100 g. de zahăr
– o păstaie de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat

Pentru prezentare – câteva cireșe cu codițe și multă iubire!

Mod de preparare:

Pregătim cireșele, spălându-le bine, se scot cu atenție sâmburii ca să rămână cireșele cât mai întregi și se lasă la scurs.

Punem într-o crăticioară la foc mic ciocolata neagră și untul și amestecăm până ciocolata se topește complet. O lăsăm să se răcorească și ne apucăm de cocă.

Se bat spumă ouăle cu zahărul. Peste spumă adăugăm mixul de ciocolată și unt și amestecăm de jos în sus cu ajutorul unei spatule.

Cernem făina și praful de copt peste spuma de ciocolată, adăugăm și vârful de cuțit de sare și cu aceeași dibăcie amestecăm aluatul.

La final se adaugă cele 4 linguri de lapte, veți obține o cocă aromată care se ține de paletă.

Lăsăm deoparte coca și pregătim crema de brânză. Eu am folosit mascarpone, dar merge la fel de bine si brânza ricotta. Am mixat la viteză medie ingredientele de la crema de brânză până am obținut o pastă fină.

Ne apucăm de clădit straturile prăjiturii! Eu am folosit o formă de copt detașabilă de 26 cm. diametrul, baza am tapetat-o cu hârtie de copt. Turnăm un strat de aluat cu ciocolată (cam 1/3 din cantitatea totală), continuăm cu unul de cremă de brânză (jumătate din cantitatea totală).

Împrăștiem câteva cireșe (jumătate din cantitate) și reluăm procesul.

Pentru  a ușura procesul de ditribuire a stratului de aluat cu ciocolată, turnați coca într-o pungă alimentară, tăiați un colț și voila! Să nu uitați să mai lăsați din aluatul cu ciocolată pentru ultimul strat.

Și continuăm astfel, peste aluatul de ciocolată punem stratul de cremă de brânză, restul cireșelor și stratul final de ciocolată 🙂 Sper că nu am bulversat cu atâtea straturi și cireșe. Recapitulând – strat de ciocolată – strat de cremă de brânză – cireșe – strat de ciocolată – cremă de brânză – cireșe și capacul – stratul de ciocolată! Se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade 65-70 de minute. Neapărat se face testul cu scobitoarea – mijlocul se coace mai greu. Dacă vi se pare că ar mai merge 5-10 minute, faceți focul mai mic și mai lăsați un pic prăjitura la copt.

Se lasă un pic să se răcorească, se scote inelul detașabil cu grijă și se lasă prăjitura pe baza formei de copt până se răcește complet.

După ce s-a răcit complet se pune pe un platou și vă recomand să lăsați prăjitura în frigider cel puțin 1-2 ore! Eu mă cam grăbeam să ajung în vizită și am tăiat prăjitura fiind călduță chiar 🙂 Arată într-un mare feeel, în realitate și mai și! Gustul vă las să-l descoperiți!

Felia voastră! 🙂

Data viitoare aș încerca să înlocuiesc cireșele cu vișine! Mmmmm!

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial