Select Page
Facebook0

Pe blatul din bucătărie
în culori de curcubeu
răsfățul dulce! 🙂

Un cheesecake cât o vară plin de fructe! Se prepară atât de repede, este pufos, cremos și delicios! Și dacă tot e ceasul fără cinci minute toamnă, hai să gustăm încă o felie de vară!

Ingrediente

Pentru blat:

– 100 ml. de ulei
– 4 ouă
– o portocală
– 150-200 g. de zahăr
– 200 g. de făină
– un pliculeț de praf de copt

Pentru crema de brânză și decor:

– 500 g. brânză ricotta/brânză proaspătă de vaci
– o păstaie de vanilie
– 2 lingurițe de zahăr pudră simplu sau vanilat
– coajă de lime
Pentru cremă și decor: curcubeul de fructe de pădure – afine, mure, zmerură, căpșuni, coacăze roșii

Mod de preparare:

În blender-ul de bucătărie punem uleiul, portocala splălată, uscată și tăiată cuburi, zahărul (eu am pus 150 de grame) și cele 4 ouă. Se amestecă bine 2-3 minute.

Răsturnăm compoziția într-un castron și adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt amescând cu o spatulă de sus în jos până se încorporează bine. Încălzim cuptorul la 180 grade celsius. Eu am folosit o formă detașabilă de 26 cm. diametrul, am tapetat baza cu hârtie de copt și am turnat aluatul obținut.

Se lasă în cuptor 30-35 de minute, sau până trece testul scobitorii. Aroma este tare apetisantă! 🙂

Lăsăm aluatul să se răcească complet în forma de copt. Între timp pregătim crema de brânză. Se pune într-un castron brânza ricotta sau brânza dulce împreună cu păstaia de vanilie, coaja de lime și lingurițele de zahăr pudră și se amestecă bine.

La final adăgăm curcubeul de fructe: afinele, murele, zmeura, coacăzele roșii și căpșunile! Mmmmm, ce-mi mai placeee! 🙂

Tăiem aluatul în două felii pe jumătate. Ne apucăm rapid de straturile cheesecake-ului! Felia de jos a aluatului se pune pe un platou, eu am îndepărtat hârtia de copt și am lăsat foaia pe baza formei nivelând uniform crema de brânză.

Am acoperit crema cu cealaltă foaie și m-am apucat de etapa mea preferată – ornarea! Așa a artătat cheesecake-ul meu de sus în jos! 🙂

Pentru ca fructele să se prindă mai bine de foaie, am uns-o cu o două linguri de smântână, îndulcită cu o jumătate de linguriță de zahăr pudră, am “azvârlit” fructele și am pudrat! (dar puteți renunța la smântână fără nici o problemă!) Se lasă în frigider cel puțin o oră!

Cheesecake-ul este tare ușor de savurat, are o prospețime delicată și aromată datorită fructelor, și mai ales nu este foarte dulce. Felia mea pe care o împart cu voi! 🙂

Poftiți în vara mea! 🙂

Share This
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial